چقدر با اصطلاحات اتاق فرار آشنا هستید؟
بدون دانستن قوانین و اصطلاحات خاص یک بازی، غیرممکن است که در آن حرفه ای شوید! به خصوص در بازی اتاق فرار که یک بازی گروهی است و ممکن است هم تیمی های شما از اصطلاحی استفاده کنند که معنی آن ها را نمی دانید. در ادامه این مقاله از گیم فور فان قصد داریم تا شما را با یک سری از اصطلاحات رایج بازی اسکیپ روم آشنا کنیم؛ با ما همراه باشید.
اصطلاحات اسکیپ روم
در ادامه، ۶ اصطلاح رایج و کاربردی که در اکثر اتاق فرارها مورد استفاده قرار می گیرند را شرح می دهیم. ای اصطلاحات عبارتند از :
گیم مستر یا بازیگردان (Game Master)
گیم مستر اتاق فرار، یکی از اصطلاحات رایج در اتاق فرار می باشد، که به احتمال زیاد آن را شنیده اید. بازیگردان یا گیم مستر بازی شخصی است که وظیفه هدایت و کنترل مداوم افراد شرکت کننده در بازی را بر عهده دارد. گیم مستر در طول بازی شما را از طریق دوربین های کارگذاشته شده در محیط بازی، زیر نظر دارد و تمام رفتارها و واکنش های شما را به دقت مشاهده میکند. نظارت بر رعایت نکات ایمنی، هدایت و راهنمایی افراد و… از جمله وظایف بازیگردان میباشد.
Game Master اتاق فرار، تمام توضیحاتی را که قبل از شروع بازی نیاز دارید به شما می دهد. در واقع توضیح سناریوی بازی، یادآوری قوانین و خطوط قرمز اتاق فرار از جمله وظایف دیگر گیم مستر می باشد.
فراموش نکنید که توضیحات gamemaster را با دقت گوش کنید. این کار باعث می شود که وقت خود را در حین بازی تلف نکنید و هنگام برخورد با معماهای جدید، آمادگی لازم را داشته باشید.
اکتور یا بازیگر یا سوم شخص (Actor)
اگر اتاق فرار ترسناکی را پشت سر گذاشته باشید، حتما با افرادی برخورد کرده اید که در طول بازی شما را می ترسانند. البته این نوع شخصیت ها در همه ژانرها دیده می شوند. معمولا هدف این افراد در اتاق فرار های ترسناک، ترساندن شما و ایجاد شوک و هیجان در بازیکنان است.
یکی دیگر از اصطلاحات اتاق فرار که باید با آن آشنا باشید “بازیگر”، “سوم شخص” یا “اکتور” است. طبق قوانین و مقررات کشورمان، بازیگر اتاق فرار حق تماس با شما را ندارد. به همین دلیل بهتر است که شما نیز تا حد امکان از آنها فاصله بگیرید. به عنوان مثال، در بازی های ترسناک، در نظر داشته باشید که وقتی چراغ ها خاموش می شوند، نباید هیچ حرکتی انجام دهید زیرا بازیگر در حال حرکت است و امکان برخورد با او وجود دارد!
همانطور که از نام این نقش می توان فهمید، بازیگران هیچ دشمنی با شما ندارند و فقط به وظایف خود عمل می کنند! بنابراین در صورتی که یکی از اکتور ها در سر راه شما قرار گرفت و شما را ترساند، به او ضربه، و یا آسیب نرسانید.
سرنخ (Hint)
به پیام ها و نکاتی که گیم مستر برای بازیکنان ارسال می کند “هینت” گفته میشود. سیستم راهنمایی در بازی های مختلف متفاوت است. نوع این سیستم و وسایل ارتباطی بین بازیگردان و بازیکنان به ژانر بازی، دکوراسیون و چیدمان اتاق ها بستگی دارد. سرنخ ها و راهنمایی ها معمولاً از طریق موبایل، بی سیم، رایانه و یا بلندگو به بازیکنان ارائه می شوند. در برخی از اتاق فرارها مانیتورهایی وجود دارند که افراد شرکت کننده را از روند مسابقه و یک سری نکات مطلع می کنند.
بسیار مهم است که سیستم هینت دهی یا راهنمایی، با ژانر اتاق فرار و فضای بازی مطابقت داشته باشد. به عنوان مثال اگر دکوراسیون بازی بر اساس اهرام مصر است، نباید با مانیتور سرنخ داد و بهتر است از بی سیم برای این کار استفاده کرد!
بَک زدن (Back)
هنگامی که یکی از بازیکنان برای حل معمای جدید، از اتاقی به اتاق های قبلی که از آن عبور کرده است برگردد، از اصطلاح “بک زدن” استفاده می شود. طراحان بازی در اکثر ژانر های اسکیپ روم، از جمله اتاق فرار ترسناک از این تکنیک استفاده می کنند. مشخصا زمانی که بازیکن به تنهایی به اتاق های قبلی برمی گردد اوج ترس و دلهره را تجربه می کند.
جامپ اسکیر (Jump Scare)
در طول بازی، مکان هایی مخفی وجود دارد که باعث افتادن، پریدن و یا ترس ناگهانی افراد شرکت کننده می شود. به این اتفاقات و افکت ها که عمدتا افراد را می ترساند، Jump Scare گفته میشود. انفجار اشیا، موسیقی و صداهای ناگهانی، ورود ناگهانی بازیگر و تکان دادن وسایل اتاق فرار، از مهمترین جامپ اسکیرهای اتاق فرار می باشند.
دست نزنید (Don’t Touch)
در هر بازی، وسایل و چیزهایی وجود دارند که لمس کردن آنها ممنوع میباشد. در اکثر بازیها، این وسایل را با برچسب های «لمس نکنید» مشخص میکنند.
سخن پایانی
در این مقاله از وب سایت گیم فور فان شما را با اصطلاحات اتاق فرار آشنا کرده و هر یک را به شکل مختصری توضیح دادیم. اگر شما نیز با اصطلاحی خاص و جالب آشنایی دارید، آن را با ما و دیگران در قسمت نظرات همین صفحه به اشتراک بگذارید.