یکی از هیجان انگیزترین و جذاب ترین تفریحات گروهی که در میان جوانان و نوجوانان طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است، اتاقهای فرار هستند. این تفریح سرگرمیهای فکری را با هیجان بسیار بالا در میآمیزد و شما را با حس و حال کاملا متفاوت از سایر بازیها روبرو میکند.
اگر شما نیز تاکنون نام این تفریح را شنیده اید ولی هنوز نمیدانید که اتاق فرار، یا همان اسکیپ روم چیست، و کنجکاو شده اید که بیشتر در مورد این بازی بدانید، با گیم فور فان همراه باشید تا با بررسی همه چیز در مورد اتاق فرار، شما را با این دنیای جدید و نفس گیر بیشتر آشنا کنیم.
اسکیپ روم چیست؟
اتاق فرار، یا همان اسکیپ روم، نوعی بازی فیزیکی و هیجانی است که در آن افراد یک گروه سعی در حل معماها و سوالات موجود در اتاقها میکنند تا بتوانند به هدف نهایی، یعنی خروج از اتاق یا اتاقها دست یابند. اما در این میان هزاران اتفاقات غیر منتظره و مهیج اتفاق میافتد که باعث میشود تمرکز شما به سمت آنها جلب شود و بنابراین از حل معماها فاصله بگیرید. ایده اصلی ساخت همچین بازی مهیجی از بازیهای کامپیوتری گرفته شده است.
اتاقهای فرار عموماً در قالب فضاهایی از قبیل زندان، سلول انفرادی، خانههای متروکه، فضاپیماها و هر مکان دیگری که سازگار با داستان بازی باشد، در دنیای واقعی شبیه سازی میشوند.
از آنجایی که جذابیت و هیجان این بازی به صورت انفرادی ناچیز است، تمامی ارائه دهندگان بازی اتاق فرار این بازی را به صورت گروههای چند نفری به شما ارائه میدهند. پیشنهاد میکنیم اگر شما نیز دنبال ماجراجویی و حل مسئله توئم با حس هیجان و یا حتی ترس هستید، به هیچ وجه فرصت امتحان کردن این بازی را از دست ندهید!
تاریخچه اتاق فرار
از آنجایی که اتاقهای فرار برگرفته از بازیهای کامپیوتری هستند بنابراین تعجبی نیز ندارد که شروع فعالیت آنها جدید باشد. این بازی برای اولین بار در سال ۲۰۰۷ و در کشور ژاپن توسط شرکت SCRAP پا به عرصه ظهور گذاشت و سپس بعد از گذشت یک سال، چنان طرفداران زیادی را به خود جلب کرد که به سرعت به سمت اروپا و آمریکا گسترش پیدا کرد و در آن جا نیز شرکتهای بزرگی موفق به جذب بسیاری از افراد به سمت این بازی هیجان انگیز شدند. امروزه به جرئت میتوان گفت که تقریبا در تمامیکشورهای قاره اروپا، آسیا و آمریکا این بازی در دسترس بوده و سالانه تعداد افراد علاقه مند به این بازی بیشتر و بیشتر میشود.
در نسخههای اولیه، این بازی برای گروههای ۶ نفره تشکیل شده بود در حالی که امروزه این عدد متغیر بوده و ممکن است بیشتر یا کمتر نیز باشد ولی در هر صورت باید به صورت گروهی انجام گیرد.
انواع اتاق فرار
بسته به روحیات و علاقه مندیهای شرکت کنندگان در بازی، اتاقهای فرار در ژانرهای متفاوتی ارائه میشوند:
- اتاق فرار ترسناک: پرطرفدارترین نوع اسکیپ رومها، اسکیپ رومهای ترسناک هستند. در این نوع از اسکیپ رومها، میزان ترشح آدرنالین در بدن شما به حداکثر خود رسیده و بنابراین تمرکز داشتن در این سبک بسیار دشوار تر است.
- اتاق فرار ماجراجویانه: مخصوص افرادی هستند که از پیچش و دشواری موضوعات لذت میبرند و دوست دارند دنبال سرنخهای پیچیده باشند.
- ژانر فانتزی: اگر شما نیز مانند برخی از افراد، از ترسیدن لذت نمیبرید، میتوانید از اتاق فرارهای فانتزی استفاده کنید. در این نوع اسکیپ رومها هدف فقط حل مسائل و معماها است.
- تعاملی: مخصوص افرادی که از ارتباط گرفتن و صحبت با افراد لذت میبرند و تلاش میکنند از صحبتهای افراد سرنخ بگیرند.
بخشهای مختلف اتاق فرار
اکثر اتاقهای فرار دارای چهار بخش مهم و اصلی هستند که شامل موارد زیر هستند:
- سناریو: داستان اصلی که ماجراجویی شما را در برمیگیرد، همان سناریوی اتاق فرار است. هرچه سناریوی داستان شما پیچیده تر باشد، تمرکز فکری شما نیز باید بیشتر باشد.
- محیط بازی: علاوه بر داستان بازی، طراحیها و ایدههای صورت گرفته در اتاقهای فرار نیز بسیار در افزایش هیجان تاثیر دارند. این کار توسط سازندگان اتاقهای فرار و با کمک طراحان حرفه ای انجام میشود.
- اپراتور بازی: اپراتور بازی کسی است که وظیفه ترساندن و یا القای دلهره و هیجان به شما را دارد. او کسی است که از دور بر روی بازی شما تسلط کامل دارد و بر آن نظارت میکند.
- گروههای شرکت کننده: علاوه بر سازندگان بازی، شما و تیم شما نیز در افزایش هیجان بازی تاثیر زیادی دارید. سعی کنید از افراد مختلف با روحیات مختلف در گروه خود قرار دهید تا توانایی حل هر نوع سوالی را داشته باشید.
سخن پایانی
هیجان تجربه کردن سناریوهایی مانند فرار، یافتن سرنخ و یا کشف راز لزوما نباید در فیلمها و یا بازیها رخ دهد. اتاقهای فرار یکی از بهترین روشها برای تخلیه کردن انرژی و هیجانات انسان است که میتواند تخیل و توانایی حل مسئله انسانها را به سرحد خود برساند.